lauantai 23. elokuuta 2014

Teurastamolla


Olin viettämässä tynkä-Taiteiden yötä torstaina Helsingin Teurastamolla. Pääsin lähtemään illanviettoon vasta saunan jälkeen ja lasten mentyä yöpuulle, ja lähdinkin sitten suht vauhdikkaasti ulos ovesta, tukka märkänä hulmuten. 

Knit: Tiger of Sweden / Jeans: J Brand / Jacket: Hugo Boss
Onneksi tajusin napata mukaani edes jonkinlaisen takin, sillä ilta oli kaunis mutta erittäin vilpoisa. Suuntasin kohti Teurastamoa, jossa pidettiin Helsinki Night Market. Halusin mennä sinne maistelemaan luvattuja Aasian makuja, mutta hämmästykseni olikin suuri, kun suurinpiirtein koko Helsingillä sattui olemaan samat suunnitelmat. 


Teurastamo kuhisi ihmisiä, ja jonot olivat infernaaliset. Nälkä kurni vatsassa ja valitsimme lyhyimmän mahdollisen jonon alueen perältä. Eikä sekään ollut lyhyt! Päädyimme syömään herkulliset jokirapu-hauki -sliderit ja maalaisranskalaiset Liesikiesiltä. Vaikka ruoka ei suunniteltuun Aasia-illalliseeni sopinutkaan, voin lämpimästi suositella tuota purilaista, ja ranskisten kanssa tullut majoneesi oli erinomaista. Liesikiesin kulkureitit voi tsekata Facebookista.

Jokirapu-hauki -slider oikealla. Pigboy-slider vasemmalla.


Ilta päättyi aika nopeasti ruoan ja yhden "saunaoluen" jälkeen. Poikkesimme tosin välimatkan-krouvissa kotimme lähipubissa. Ja tunnelma oli sielläkin tiivis! Koko Helsinki taisi tosiaan olla liikenteessä.


Mahtavaa muuten, että Helsingissä järjestetään nykyään erilaisia tapahtumia harva se viikonloppu. En oikein edes aina tiedä, mitä kaikkea täällä tapahtuu. On street foodia, siivouspäivää, ravintolapäivää, Design Week, juhlaviikot, taiteiden yöt ja vaikka mitä muuta. Oletteko te muuten ahkeria tapahtumakävijöitä? Ja mistä tapahtumista tykkäät eniten? Itseäni tuntuvat aina kiehtovan kaikki ruokaan liittyvä, mutta yhä enemmän haluaisin nähdä Helsingissä myös design-, arkkitehtuuri- ja etenkin muoti-tapahtumia. Esimerkiksi kunnon Helsinki Fashion Week olisi huippu! Mitä te kaipaisitte lisää?

Koleaa mutta viihtyisää viikonloppua! Marjo :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti