tiistai 19. elokuuta 2014

Illallinen Brondassa

Kävin viime perjantaina ensimmäistä kertaa Brondassa ja ilta oli kaikin puolin onnistunut. Taannoinen syntymäpäiväni oli mitä mahtavin tekosyy tavata ystäviä, joita nykyisessä kiireisessä elämänvaiheessa tulee nähtyä aivan liian harvoin.

Bronda on sisustettu kivasti, kuten itse asiassa kaikki muutkin BW Ravintolat. Pidin isosta ravintolasalista ja rennosta yleisilmeestä. Valaisimet ovat aika hauskat.


Meidät plaseerattiin kabinettia muistuttavaan syvennykseen. Tämä toimi hyvin, koska olimme syömässä muutaman hengen seurueella. Nauroimme sen verran kovaan ääneen, että "oma rauha" tuli varmasti tarpeeseen muita ruokailijoita ajatellen. Saapuessamme ravintolaan ei pöytämme ollut valmis ja jouduimme odottamaan sitä hetken. Henkilökunta hoiti tilanteen kuitenkin erinomaisesti, sillä saimme korvaukseksi odottamisesta shamppanjaa.Päädyimme valitsemaan a la carte -listalta annoksia, joita jaoimme keskenämme. Valitsimme yhtä monta alku- ja pääruokaa kuin oli syöjiäkin. Tämä osoittautui juuri oikeaksi määräksi. Ruokien kanssa nautimme itävaltalaista Grüner Veltliner -valkoviiniä. Todella hyvä valkoviini!

Grilled Pork Skewer

Spanish anchovy toast/Saffron Mussels


Illan ainoa miinus tulee siitä, että alla näkyvässä annoksessa oli neljä kalapalaa, kun meitä syöjiä oli viisi. Jakaminen meni tältä osin vaikeaksi, mutta onnistui toki.

Huomaa kaunis lasi.


Omat suosikkiannokseni olivat yllä näkyvä Burrata -juusto ja grillattu possu.


Olen kuullut hyvin ristiriitaista palautetta Brondasta, mutta itse kyllä pidin niin ruuista, juomista, palvelusta kuin yleisestä tunnelmastakin. Pisteet dj:lle hyvästä musiikista! Ehkäpä Brondan tarjoama eurooppalainen makumaailma ei tarjoa samanlaista "eksoottista" elämystä kuin esimerkiksi Farangin aasialaistyyppinen fine dining ja tämä tuottaa kävijöille pettymyksen? Mene ja tiedä perimmäistä syytä, mutta omasta mielestäni Bronda on hyvä lisä Helsingin ravintolakartalle.

Kaiken kaikkiaan ilta oli loistava ja olen varma, että menen Brondaan vielä toistekin.Harmi muuten, etten huomannut kysyä tarjoilijamme nimeä, sillä hän oli todella hyvä työssään. Hyvää palvelua ei voita mikään.

Miia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti