keskiviikko 6. elokuuta 2014

Ranskan loma, osa 2.


Koska Suomessa yhä edelleen rikotaan kesän virallisia lämpöennätyksiä, on mielestäni täysin luvallista palata vielä hetkeksi kesälomafiiliksiin ja lupaamaani Antibes/Valbonne -postaukseen. Tässä kohokohtiani ja vinkkini sekä Antibesin rannalta että pittoreskista Valbonnen kylästä.


1. Plage de la Garoupe / Plage Keller

Jokaisella Etelä-Ranskan lomallamme vietämme vähintään yhden päivän rannalla Antibesissa. Olemme havainneet, että eritoten Plage de la Garoupe soveltuu lasten rantapuuhiin erinomaisesti loivan hiekkarantansa ja sopivan viilentävän tuulensa ansiosta. Ranta avautuu kauniisti merelle, ja rannalla on hyvät palvelut - ihanasta Restaurant Le Cesarista puhumattakaan. Kävimme tuolla kerran illallisella W1-blogin Minnan kanssa, ja ilta ei olisi voinut olla hauskempi! Nyt lasten kanssa olimme lähinnä mehujäälinjalla... Ranta on aina täynnä, joten jos vierivieressä lokoilu ei innosta, samassa yhteydessä olevasta Plage Kelleristä voi varata itselleen oman aurinkotuolin. Mutta tee se ajoissa! Samana päivänä kesäaikaan on turha yrittää löytää vapaata tuolia.


Rannalla on aina paljon lapsia leikkimässä, joten omat vesilelut eivät ole välttämättömät. Aina nimittäin löytyy joku ihana isä/äiti/lapsi, joka mielellään lainaa omia veneitään/lapioitaan/hiekkalinnojaan niille jälleen kerran hiekkalelut kotiin unohtaneille perheille... Just saying. Naming no names! ;)


2. Juan les Pins ja leikkipuisto Parc de la Pinede 

Tämä leikkipuisto hipoo täydellisyyttä. En ole missään törmännyt näin ihanaan leikkipuistoon. Puistossa on sopivasti varjoa, ja sieltä on näkymät jopa merelle. Puistossa on myös karuselli ja autorata maksua vastaan, ja ikäkausittain merkittyjä kiipeilytelineitä pienimmistä isoimmille.


Itse Juan les Pins on Antibesiin verrattuna vilkkaampi ja railakkaampi. Ranta ei mielestäni yllä Antibesin rantojen tasolle, ja lomakaupungissa on jotenkin Kanariansaarilta 80-luvulla tutuksi tullutta tunnelmaa. Mutta hauska paikka joka tapauksessa, jos ei suhtaudu niin kriittisesti pieneen kitschiin.

Juan les Pins beach.


Ja koska lomakaupungissa ollaan, rantakaftaaniin pukeutuminen lounaalla on täysin sallittua! Eikö vain? Tässä oma kaftaanini Burberryltä. Unohdin ottaa tästä(kin) asusta yhtään kunnollista kuvaa koko lomani aikana, ja tässä ainoa mahdollinen asukuva rantapäivältä! Pahoittelen näitä asukuvien puutetta, olin todellisessa lomamoodissa...


Valbonne street magic.

3. Valbonnen kylä

Valbonne on paikallisista kaupungeista ehdoton suosikkimme. Turisteja on, mutta ei kovin paljoa, ja paikallista elämää on tarjolla runsaasti. Vain kerran olemme kylällä törmänneet suomalaiseen perheeseen. Ruotsalaisia ja norjalaisia vakikävijöitä Valbonnesta kyllä löytyy.

Cheese lovers' paradise!
Suosikkijuustokauppamme on kuvassakin näkyvä "365 fromages". On ihanaa käväistä läheisessä viinikaupassa "La cave de Mary", valita sieltä haluamansa pullo omistajan opastuksella, ja kävellä juustoputiikkiin valitsemaan viiniin sopivat juustot. Aina avulias omistaja Eric tietää järisyttävän paljon juustojen, ruoan ja viinien yhdistämisestä, ja hänen tietotaitoaan kannattaa hyödyntää niin paljon kuin mahdollista!

Philipponnat samppanjan kanssa maistuivat juustot.
Viimeksi esimerkiksi opin, että kuplivan samppanjan kanssa sopivat hyvin kovat, suolaiset juustot, mutta esimerkiksi kuivaa ja hapokasta Montrachet-viiniä ei kannata nauttia kovien juustojen kanssa. Montrachet'n kanssa maistuvat pehmeät homejuustot.

Valbonnen marokkolainen ravintola.
Valbonnen tunnetuin tavaramerkki on romanttisen kaunis aukio ravintoloineen. Kylä tunnetaan myös perjantaimarkkinoistaan, joista löytää paikallista osaamista pistousta laventelituotteisiin, leipiin ja vaatteisiin.


Keskusaukion ympärillä on ravintoloita sekä epävirallinen lasten puuhamaa. Iltaisin aukiolla nimittäin kokoontuvat perheet lapsineen, ja lapset juoksentelevat aukiolla lelu- ja ilmapallomyyjien viihdyttäminä. Itse en vielä uskaltanut päästää lapsiani kirmailemaan villeinä ympäri kyliä, joten valitsimme suosiolla illallispaikkamme kauempaa aukion vilinästä. Ensi vuonna sitten - ehkä.

Helteistä keskiviikkoa, Marjo :)

These are some of my highlights from our holiday in the South of France. Firstly, the Garoupe beach in Antibes. Perfect with young children as it has soft waves and a nice, cooling wind at most times. It gets very, very packed in the peak season so if you are not too keen on sitting shoulder to shoulder with strangers, there is a lovely private beach adjoined called Plage Keller. At Keller, you can book a sun bed to make your beach day even more comfortable, but make sure to book in advance. In a town just next to Antibes is Juan les Pins where I'd recommed the perfect playground for children of all ages. The playground is huge and it's called Parc de la Pinede. For grown-ups there is a seaview and lots of shade to cool off.

The other must-see in the French Riviera is Valbonne. Valbonne must be our favourite town in the whole region! It caters well for foodies and children, and it is an extremely pretty but still happening town. Our favourite shops are the "365 fromages" cheese shop and the lovely "La Cave de Mary" wine shop. Make sure to pick the owners' brains for combining cheese and wine - they seem to know everything!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti