tiistai 17. kesäkuuta 2014

Drama Queen

Kiitos Hues of Black meille antamastasi haasteesta! Kysymyksesi osuivat ja upposivat, sillä kuten ekan kyssärin kohdalla huomaatte, puhun taiteista erittäin mielelläni. Hyvä keskustelun avaus siis, ja kiitos siitä. Vastaamme tähän haasteeseen Miian kanssa niin, että minä vastaan ensimmäiseksi ja keksin viisi uutta kysymystä, joihin Miia sekä neljä muuta bloggaajaa vastaavat.

http://nyogalleristny.files.wordpress.com/2013/06/luminato_2013-_ladoma15_photo_by_lucie_jansch_event.jpg
Tässä saamani haastekysymykset:

1. Ketkä taiteiljat tai mitkä teokset ovat liikuttaneet sinua erityisesti?

Kysymys kuin suoraan oppikirjasta! Olen nimittäin opiskellut teatteria yliopistossa Lontoossa, joten vastaukseni tähän tulee olemaan pitkä. Hah! Teatterissa minua on koskettanut sekä perinteinen että postmoderni teatteri. Ehkä enemmän kuitenkin postmoderni. Suosikkejani on Forced Entertainment -ryhmä, jonka teoksissa on aina katsojien ja esittäjien välistä rajaa rikkovia aspekteja. Tämän sheffieldiläisen ryhmän tunnetuimpia teoksia on kuusituntinen (!), improvisoitu Speak Bitterness. Olen nähnyt livenä heidän Travels-näytelmänsä, ja olen sen jälkeen ollut tämän taiteilijaryhmän fani.

 

Lontoossa teatterifanilla on kissan päivät, ja pääsin todistamaan monen merkittävän nykyohjaajan ja teatteriryhmän esityksiä aitiopaikalta. Mikä harmi, että lähes viikottainen teatterivierailu kuului osaksi koulutustani... Teatteriohjaajista ihailen etenkin Robert Wilsonin sekä Robert Lepage'n töitä. Molempia yhdistää muun muassa uskomattoman taidokas valosuunnittelu. Lepage leikkii usein myös perspektiivillä, ikäänkuin katsoja katsoisi heitä ylhäältä päin.

Kävin Lontoossa katsomassa Frida Kahlon elämästä kertovan La Casa Azul -näytelmän, jonka Robert Lepage ohjasi. Näyttelijät olivat eri kansallisuuksia ja esityksessä käytettiin montaa eri kieltä. Vaikuttavaa! Olen jo vuosikaudet unelmoinut, että joku näistä huippuohjaajista ja ryhmistä toisi näytelmänsä Suomeen. Harmi, ettei näin vaikuttavaa teatteria täällä juuri koskaan pääse todistamaan.


Kuvataiteista pidän erityisesti valokuvataiteesta, tosin juuri nyt päälimmäisenä mielessäni ovat monacolaisen taiteilijan Philippe Pastorin maalaukset. Törmäsin vastikään kyseisen taiteilijan töihin pariisilaisessa galleriassa Saint Germanilla, ja ne ihastuttivat syvällä coboltin sinisellään. Olisin halunnut itselleni yhden näistä kaunottarista seinälleni, mutta moni oli jo myyty - tai liian kallis! Mutta jos saisin nyt valita yhden taideteoksen seinälleni, se olisi Philippe Pastorin. 

2. Lempihuulipunasi?
Olen vasta viime aikoina alkanut käyttää huulipunaa. Aiemmin inhosin tahmeutta tai tuoksua huulillani, mutta nyt olen alkanut pitää punaisten huulten kasvoihin tuomasta "hehkusta". Ehkä se on sitä ikääntymistä... Heh. Koska olen noviisi näissä huulipunahommissa, omistan vain kaksi huulipunaa. Toinen on Estee Lauderin ja toinen MACin. Pidän enemmän MACin "formulasta", sillä se on kosteuttavampi. Oma punaiseni on nimeltään Everyday Diva.


ELIN KLING IN FRAME DENIM
Elin's Frame denim - perfect!

3. Suosikkifarkkumerkkisi?
Auts, tämä on paha. Lempifarkkuni ovat eri merkeiltä eri "tiukkuuden" mukaan. Parhaat skinnyt ovat J Brandilta - etenkin sinisenä versiona. Mustat J Brandit haalistuivat yllättävän nopeasti ja materiaali on ohuempaa kuin sinisissä. Pidän myös 7 for all Mankindin farkuista. Niiden peppuosasto näyttää mielestäni hyvältä! Ostin aikoinani ensimmäiset Sevenini kun ne ekan tulivat myyntiin Lontoossa vuosituhannen taitteessa. Siitä lähtien olen aina omistanut ainakin yhdet Sevenit. Cooleimmat farkut taas ovat mielestäni Acnella ja Frame denimillä, ja haluaisin seuraavaksi ostaa Framet.


4. Bravuurisi keittiössä?
Lapseni sanoisivat "äidin makaronilaatikko", mutta nostan nyt hieman tasoa ja vastaan makaronilaatikon lisäksi keitot, kala, sekä ranskalaistyyliset ruoat. Ja suomalaiset perinneruoat. Olen haka vääntämään erilaisia keittoja, sillä uskallan käyttää tarpeeksi yrttejä ja mausteita jolloin keitot eivät maistu vedeltä. Olen myös perheemme kalavastaava, sillä paistan maukkaimmat kalat ja teen parhaan kalakeiton. Ranskalaisista ruoista bravuurini on ratatouille sekä Provence-tyylinen kanapata rosmariinilla ja sitruunalla. Mieheni taas tekee loistavat pastat ja kokkaa muutenkin intohimoisesti ja improvisoiden oikeastaan mitä vaan. Ja saa kaiken maistumaan herkulliselta! Ilman reseptejä! En yhtään ihmettele, miksi aikoinaan valitsinkaan juuri hänet... :) Hah!

Taste of Helsingissä fiilistelin muun muassa Demon annoksia.
5. Lempiravintolasi (Suomessa)?
Voi, näitäkin on niin monta! Syöminen on niin fiilisjuttu, että minulla on erilaisia ravintolasuosikkeja erilaisiin fiiliksiin. Supersuosikkeihini kuuluu muun muassa Kuurna, sillä rakastan ravintolan intiimiä ilmapiiriä, vaivattomuutta ja rentoutta. En halua pönöttää syödessäni, vaan haluan pitää aidosti hauskaa ja nauttia läheisteni seurasta hyvän ruoan ja viinin äärellä. Tähän tarkoitukseen Kuurna on nappivalinta! Pidän myös Ateljé Finnestä, samasta syystä. Kun haluan hyviä drinkkejä ja ruokailijoita on isompi porukka, Gaijin toimii hyvin. Taste of Helsingissä viikonloppuna löysin taas monta uutta hyvää syytä käydä pitkästä aikaa Demossa. Syön aika paljon ulkona, joten hyviä ravintolakokemuksia on kymmenittäin. Samalla kuitenkin täytyy todeta, että yhä useammin huomaan parhaan ravintolan olevan kotona... Mieheni nimittäin on loistava kokki, ja moni ravintolapasta jää kakkoseksi siihen, mitä kotona saan. Samalla kuitenkin minulla on vielä monta loistavaa ravintolaa käymättä, joissa aion piipahtaa aivan lähiaikoina. Yksi näistä on mainetta jo nyt niittänyt Ragu. Toinen on Chef & Sommelier.

Haastan siis Miian ja neljä muuta bloggaria (Minnan, Saran, Mikon ja Anne Malian) mukaan haasteeseen. Haasteena on vastata 5 x viiteen kysymykseen. Tässä kysymykset:

1. Suosikkimatkakohteesi ja miksi?
2. Muoti-inhokkisi kautta vuosien?
3. Suurimmat ylpeyden aiheesi?
4. Tärkeimmät tavarasi juuri nyt?
5. Ketkä viisi ihmistä kutsuisit kanssasi illalliselle (past or present) eli kutsulistasi dream team?

Marjo x

In this post I'm answering to the questions sent to us by Hues of Black. The first question is about the kind of art that moves me and as a theatre graduate, my answer is mostly about that! My favourite directors are the ever inspirational artists Robert Wilson and Robert Lepage. I've witnessed one of Lepage directed plays in London and he's truly amazing! I'm also a big fan of Forced Entertainment's work. Recently I popped into a gallery in Paris where I spotted the amazing work by the artist Philippe Pastor. I fell in love with the deep oceanic blue he has managed to capture in his work. I would love one his works on my wall... I am also answering q's about my fave lipstick (mac) and favourite restaurants (Kuurna, Atelje Finne and Gaijin) among others. I also declare that my next pair of jeans will be Frame Denim. Well, maybe if I can spot something in the sales... 

3 kommenttia:

 1. Kiitos ihana haasteesta! Yritän ennättää tekaista tämän jossain vaiheessa!

  Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja oikein hyvää juhannusta myös teille! Toivotaan, että toppatakit saavat pysyä varastossa... ;) t. Marjo

   Poista
 2. Haaste tuli selvästi oikeaan kohteeseen, olin ihan otettu noista taiteen opinnoista! Osin tuttua itsellenikin, koska mulla oli IB:ssä English Literature yhtenä pääaineena (tosin vain vuoden, mutta kyllä siinäkin ajassa ehti tutustumaan aika moneen teokseen).

  VastaaPoista