torstai 10. lokakuuta 2013

Lontoo


Aivan ensimmäiseksi suuret pahoittelut tästä erittäin pitkästä päivitystauosta. Meillä on Miian kanssa juuri nyt erittäin kiireistä sekä töissä että kotirintamalla, ja lisäksi vietin vielä pitkän viikonlopun entisessä kotikaupungissani Lontoossa. Lontoossa oli jälleen kerran ihanaa, ja tässä muutamia fiiliskuvia reissulta.

Cider & tarragon battered cod at Mayfair Tavern.
Lontoon matka piti aloittaa perinteisesti pubista. Market Tavernissa Mayfairissa tunnelma oli kohdillaan, kun paikalliset nauttivat perjantai-pintejaan lounaan lomassa. Me myös!


Mutta mitä kummaa tämä nyt sitten on? Lokakuussa?! Selfridges-tavaratalo lievästi sanoen yllätti jouluosastollaan. Jouluihmiselle nämä osaston tuoksut ja koristeet tekivät tehtävänsä, ja roudasin kotiin ison paketin White Companyn Winter-potpouria. Se tuoksuu aivan vaihto-oppilasvuonna USA:ssa viettämältäni joululta! Käsittämätöntä, miten nenä voi muistaa tuoksuja yli 20 vuoden takaa.

Blouse: Massimo Dutti. Jeans: J Brand. Ballerinas: French Sole. Scarf: Sonia Rykiel
Yövyimme vakiohotellissamme Metropolitanissa Park Lanella. Kuten kuvasta jotenkin käy ilmi, Metropolitanin huoneet ovan Lontoon mittakaavassa tilavat. Huoneeseen mahtui loistavasti kolmas sänky, kun useissa Lontoon hotelleissa samaan huoneeseen ei kannata edes yrittää kolmatta aikuista. Metropolitanissa ei tässäkään ole ongelmaa, ja kaiken kruunaa valloittava näkymä suoraan Hyde Parkiin.


Ja tässä toinen vakiopaikkani, maailman ihanin ruokakauppa Whole Foods Kensingtonissa. Ja mikä fantastinen idea! Voit täyttää oman pullosi viinillä, jolloin viinin hinnassa ei tarvitse maksaa kallista pullorahtia ja ympäristökin kiittää. Mutta kuten niin monet hyvät ideat, tämäkin olisi varmasti kiellettyä Suomessa. Ajatelkaa nyt, olisihan se vaarallista jos oman pullonsa saisi tuoda ruokakauppaan täytettäväksi. Hui! 


Hyde Parkissa ihastelin kukkaloistoa. Mitä kauniita punaisia pallerokukkia! Otin aika paljon kuvia kukista, ja juttelimme äitini kanssa siitä, että oikeasti minusta olisi varmaan pitänyt tulla puutarhuri tai biologi. 



Lasten kanssa haluaisin tulla tänne peuhaamaan: Princess Diana Memorial Fountain Hyde Parkissa. Kerrankin innovatiivinen muistomerkki, josta ihmiset pääsevät oikeasti nauttimaan.


Serpentine Galleryn edessä on taideteos, joka on kuin lasten unelmakiipeilyteline. Sen sisällä on kahvila, ja lapset (ja aikuiset!) saavat kiipeilevät kehikkoja pitkin ihmisten päiden päällä. Jälleen kerran hieno idea!


Tällä kertaa pääsin myös toteuttamaan yhden Lontoo-haaveistani, nimittäin erittäin perinteisen Afternoon Tean. Valitsimme paikaksi oikein perinteisen The Cadogan-hotellin ja sieltä vielä istumapaikaksi oikein perinteisen Drawing Roomin. Tee oli herkullista ja tunnelma niin perin englantilainen. Perfect! Jos olisin ollut pukeutunut vähän paremmin, olisin voinut kuvitella olevani yksi Downton Abbeyn hahmoista. 

Tein myös joitakin pieniä ostoksia, mutta niistä lisää myöhemmin!  

Näihin kuviin ja tunnelmiin, hyvää loppuviikkoa!

Huge apologies for this massive delay in updating this blog. We are currently extremely busy on all fronts, and I managed to squeeze in a little weekend trip to my old hometown London. We started off by having lunch at Market Tavern in Mayfair. Their fish & chips was delicious! Very crisp batter. 

I was amazed by the early start to Christmas at Selfridges but the Xmas person that I am, I had to buy The White Company's Winter Pot Pourri. It smells exactly like the Christmas I had upstate New York when I was an exchange student there 20 years ago. It's amazing how you can remember smells from that far back!

At Whole Foods Kensington I admired the wine barrels and the wine refill station. Imagine if you could just pop into your local shop with your own used bottle, and fill in just as little or just as much wine as you'd like? Due to the weird drinking laws we have in Finland, I'm sure this would be illegal here! But a great idea nevertheless. 

The weather was perfect so we took a stroll in Hyde Park. My preferred London hotel, the Metropolitan, is greatly located just next to the park. The flowers were beautiful and judging by the sheer joy of photographing them, I really should've been a gardener. 

I ended the trip with a very traditional Afternoon Tea at the Cadogan. Lovely location on Sloane Street and a beautiful Drawing Room. The tea was very well prepared and had I been more properly dressed, I'd almost felt like a character on Downton Abbey. 

x Marjo

6 kommenttia:

  1. Tuo Serpentine gallerian kiipeilyteline on jäänyt ihan huomaamatta! Ihana auringonpaiste vielä kuvissa, nyt on ilmat viilentynyt ja Lontoolle ominaisempaa syysssäätä luvassa.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa ehdottomasti mennä sinne Serpentinelle kiipeilemään ja kahvittelemaan! Meillä kävi hyvä säkä, kun sattui vielä lämmin viikonloppu kohdalle. Hauskaa viikonloppua sinne! -Marjo-

    VastaaPoista
  3. Heh, yövyimme viimeksi Cadoganissa, kun se on niin kivalla paikalla. Tuli itseasiassa varattua juuri viikonloppuna lennot Lontooseen joulualeihin - JEE! There's only one sale...
    Ja Pret on IHANA, rakastan syödä siellä lounaita shoppailun ohessa.

    VastaaPoista
  4. Moi Mikko! Cadogan on aivan fantastisella paikalla! Tykkäsitkö muuten hotellista, olivatko huoneet kivat? Ensi kerralla haluaisin yöpyä lähempänä Sloane Squarea. Siellä tulee kuitenkin hengattua aika paljon.
    Tammikuussa olisi tarkoituksena "hit the sales! " samalla agendalla siis liikenteessä! Ja ihanaa, että on muitakin Preta-faneja. :-) Jee! T. Marjo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olemme koittaneet majoittua juuri tuolle alueelle, kun se on tosiaan niin hyvällä paikalla. Cadogan oli mahtava, yllättävän tilavat ja hienot huoneet. Yövymme nyt Millenium Hotel Knightsbridgessä, jossa olemme olleet myös aiemmin. Siisti & kiva hotelli ja mikä sijainti! Lontoossa on kyllä parhaat alet, niin hyvin tavaraa. Pretin takia pelkästään kannattaa matkustaa Lontooseen tai Nykiin! :)

      Poista
  5. No siinäpä juuri se toinen hotelli, jota olen miettinyt eli Millenium Knightsbridgessä. Sekin on aivan mahtavalla paikalla! Nyt vain bongailemaan hyviä hotellitarjouksia netistä. Vaikka asuin vuosikaudet Lontoossa, nyt on ihanaa kun pääsee fiilistelemään ravintoloihin ja asumaan ihaniin hotelleihin. Eipä olisi tullut kuuloonkaan silloin opiskeluaikoina tuossa kaupungissa... ;) Marjo

    VastaaPoista