perjantai 21. maaliskuuta 2014

Vanhat vaatteet uuteen uskoon

Olen nykyisin melko aktiivinen vaatteiden korjauttaja. Jos vaate on minulle mieluisa ja kropalleni sopiva, näen järkeväksi korjauttaa sen, vaikkei se edes olisi alkuperäiseltä hinnaltaan mikään erityisen kallis. Alkuviikon lääkärireissun yhteydessä hain kaksi hametta ja yhden kotelomekon ompelijalta. Yksi kotelomekko jäi sinne vielä jatkotyöstettäväksi. Esittelen sen myöhemmin.

Mekko Inwear

Harmaa hame Benetton, vihreä Zara

Hakuammunnalla löysin liikkeen nimeltään House of Defender , joka tarjoaa myös korjausompelupalveluita. Olen lopputulokseen varsin tyytyväinen. Enää täytyy päästä palaamaan töihin, jossa pidän kynähameita ja kotelomekkoja. Kotisohvalla istuessa niitä harvemmin pidän. Tiedoksenne, että liikkeessä myydään myös vanhoista vaatteista tuunattuja yksilöitä. Kannattaa tutustua, mikäli kierrätysmuoti kiinnostaa!

Korjautatko/korjaatko itse rikki menneet tai tuunausta vaativat vaatteet vai ostatko ennemmin uusia tilalle?
Kuvan kera viikonlopun toivotukset kaikille!
Miia

  

2 kommenttia:

  1. Minäkin korjautan mielelläni vanhoja vaatteita, jos vain ovat vielä siinä kunnossa, että kannattaa. Tuntuu näet, että vaatteet, varsinkin ne mieluisimmat, tulee käytettyä todella ihan loppuun eikä esim. kangas ole enää siistiä siinä vaiheessa, kun vaate lähestyy elämänkaarensa loppua :-(. Mielestäni on kuitenkin todella hyvä juttu, että ompelimoitakin on nykyisin hyvin tarjolla, jossain vaiheessa tuntuivat kaikki kadonneen!

    Mitä mekolle ja hameille tehtiin?

    VastaaPoista
  2. Moi ja kiitos kommentistasi!
    Uusia ompelupalveluita tarjoavia liikkeitä on todella alkanut taas ilmestyä katukuvaan. Kysyntää siis on. Hameisiin vaihdettiin uudet vetoketjut ja mekkoa hiukan pienennettiin.
    Mukavaa viikonlopun jatkoa! Miia

    VastaaPoista