torstai 13. maaliskuuta 2014

Tähdillä vai ilman?
































Helsinki on jälleen saanut kaksi uutta Michelin-tähdellä koristeltua ravintolaa, Ask:in sekä Chef & Sommelierin. Mahtavaa duunia, onnittelut kummallekin ravintolalle!       

Heavenly artichoke soup at Ask.
Olen käynyt näistä kahdesta syömässä Askissa, ja arvosteluni voit lukea tästä. Olen kuullut fantastisia kokemuksia myös Chef & Sommelierista, mutten ole vielä päässyt paikan päälle. Ainakin menu näyttää herkulliselta... Ja Huvilakatu on vielä kaupan päälle yksi suosikkikaduistani Helsingissä.

Seuraavaksi olen kuitenkin menossa mieheni kanssa testaamaan Brondan. Bronda avautui juuri tämän viikon alussa Korkeavuorenkadulle (joka sattumoisin sekin on yksi suosikkikaduistani)!



Bronda on superravintoloitsija Tomi Björckin ja Matti Wikbergin uusin ravintola mahtavassa ravintolaimperiumissa, johon kuuluvat Farang, Gaijin ja Boulevard Social. Enkä kyllä epäile hetkeäkään, etteikö Bronda nousisi yhdeksi helmeksi tähän ryhmään. Miten näillä miehillä riittää aikaa - ja ideoita - kaikkeen?

Kuurna.
Omia suosikkiravintoloitani Helsingissä ovat yllä mainittujen ravintoloiden lisäksi pienemmät Kuurna ja Ateljé Finne. Valinta on kyllä vaikea, sillä Helsingissä on jo niin iso liuta ihania ravintoloita, että niiden laittaminen järjestykseen tuntuu lähes ylivoimaiselta. Mutta näitä kaikkia suosikkiravintoloitani yhdistää kuitenkin yksi asia: ei Michelin-tähtiä. Olen nauttinut mukavia illallisia Michelin-paikoissa, mutta jostain syystä ne eivät koskaan ole saaneet minua haukkomaan henkeäni onnesta.
The French Laundry in the Napa Valley, California.
Pidän paljon enemmän rennosta fiiliksestä, aidoista aineksista ja kunnon annoksista kuin epämääräisistä vaahdoista tai nenään tupruavista savuista. Tai jopa jurassic-ajan suolasta, mitä sain nauttia eräässä kalifornialaisessa kolmen Michelin-tähden ravintolassa. Olin ihan, että are you kidding me?! Tarjoilijaa ei naurattanut. Olivat siis ilmeisen tosissaan.

Mitä mieltä te olette, otatteko ravintolanne mieluummin tähdillä vai ilman? Ja onko teillä omia suosikkeja, joita kannattaisi kokeilla?

Marjo x

Helsinki just got two new Michelin star restaurants, Ask and Chef & Sommelier. Well done to both! I've visited Ask for lunch and you can read my review here. However, my favourite restaurants in Helsinki are Gaijin, Farang, Boulevard Social and Kuurna and Ateljé Finne. The last two are small and intimate restaurants with beautiful food and great service. Check them out but make sure to make a booking beforehand! My favourite Helsinki restaurants have one thing in common: No Michelin stars. For some reason, I much prefer proper portions and honest food than odd foams and funny smokes that you sometimes only smell instead of eating... not to mention the one Californian (three Michelin stars) restaurant where I tasted genuine Jurassic-salt. I thought they were kidding. They were not. 

What do you think, do you prefer your restaurants with or without Michelin stars?

2 kommenttia:

  1. Kumpaakaan uuden tähden saanutta ravintolaa emme ole vielä testanneet. Matkoillamme pyrimme yhtenä iltana käymään jossain tähtiravintolassa. Mutta meille riittää yksi tähti, ne ovat yleensä vähän rennompia kuin mitä enemmän tähtiä on. Samoin Bib Gourmandeja testaamme mielellämme.
    Tähän mennessä ehdottomasti paras on ollut Pariisin Park Hyatt Vendomen Pur-ravintolan tryffeliviikkojen menu. Ravintolassa oli lisäksi todella rento meininki, ei mitään pönöttämistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Juuri taisin tuossa viime viikolla jutella työkavereideni kanssa, että yksi tähti on hyvä, sitä enemmän "liikaa". Pariisissa en olekaan vähään aikaan käynyt. Kiitos vinkistä, ehkä suuntaamme Pur:iin seuraavalla Pariisin reissulla! t. Marjo

      Poista