keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Loma Kreikassa vol. 1: Naxos

Ei pitäisi mennä lupailemaan tarkkaa ajankohtaa seuraavalle postaukselle, kun ei sitä lupausta näemmä näillä helteillä pysty pitämään.

Loma on jatkunut kotimaassa, vaikka Kreikasta kotiuduimmekin jo puolitoista viikkoa sitten. Sen jälkeen onkin ehditty käydä kahteen kertaan Turussa hoitamassa asioita ja tehdä mökkikauppaa. Huomenna lähdemme taas muutaman päivän reissulle Pirkanmaan suuntaan. Vauhtia riittää.

Olimme tosiaan kahden viikon matkalla Kreikassa perheen kesken. Lapsena ja nuorena kävin vanhempieni kanssa Kreikassa joka kesä, mutta aikuisena tämä on jäänyt vähemmälle. Edellisen kerran olen ollut Kreikassa Samoksen saarella seitsemän vuotta sitten. Tämän kesän matka lähti rakentumaan siten, että googlettelin Kreikan parhaita rantoja ja päädyin selvittämään tarkemmin Naxoksen saarta ja sitä, miten saarelle parhaiten pääsisi. Naxoksella ei ole kansainvälistä lentokenttää, joten lensimme Santorinin kautta. Sieltä menimme laivalla Naxokselle. Matka kesti kaksi tuntia ja laiva vastasi mielestäni isoimpia Tallinnaan meneviä aluksia. Haimme Naxokselta rentouttavaa ja helppoa oleilua kauniilla rannalla ja sitä todellakin saimme. Asuntomme sijaitsi Agia Anna -nimisen rannan tuntumassa. Matkaa asunnon ulko-ovelta mereen oli kolmisenkymmentä metriä.Agia Annan ranta, kuten muutkin Naxoksen rannat, oli vaaleaa, pehmeää hiekkaa. Rannalla kävi miellyttävä tuuli, joka helpotti sietämään auringon paahdetta. Onneksi varjon alle pääsi aina halutessaan, vedestä puhumattakaan. Agia Annan rannan lisäksi vietimme pari päivää myös alla olevalla Plakan uimarannalla, joka oli kaunis yhtä lailla.

Plakan ranta
Kävimme lisäksi ajelulla ja uimassa Mikra Viglan rannalla, joka on erityisesti surffareiden ja purjelautailijoiden suosiossa.

Mikra Viglan ranta

Kuten sanoin, asuntomme sijaitsi aivan rannan tuntumassa. Tämä oli tosi kätevää lasten kanssa.

Parvekenäkymässä ei valittamista.

Agian Annan kylässä oli vain muutama ravintola, mutta ne olivat sitäkin sympaattisempia ja viihtyisämpiä. Iltaisin pöydät levittyivät rantahiekalle ja jälkiruoan saattoi nauttia aurinkotuolissa.
Myös auringonlaskut olivat todella kauniita. Vai mitä sanotte tästä?


Yhtenä iltana jätimme ravintolakäynnin väliin ja suuntasimme kallioille katsomaan auringonlaskua.

Hui hai!

Tunnelma Agia Annassa oli rento ja myös itse pukeuduin varsin rennosti. Dvf:n pitsimekkoa ei tullut käytettyä. ;)

Mekko Filippa K

Ohessa pari herkkupalaa. Kreikkalaista salaattia ja tsatsikia tuli syötyä päivittäin. Nam!
Myös saaren pääkaupunki Chora oli kaunis. Kävimme siellä yhtenä päivänä kiertelemässä ja toisen kerran illallisella.
Summa summarum. Naxos oli miellyttävä lomakohde. Plussaa erityisesti kauniille rannoille, kivoille ravintoloille ja rennolle tunnelmalle. Näitä haimme lomaltamme ja niitä meille myös tarjottiin. Suosittelen lämpimästi.

Seuraavassa postauksessa vuorossa Santorini. En uskalla luvata, että ehdin tehdä sen tällä viikolla.
Mielettömän ihanaa loppuviikkoa! Miia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti