maanantai 28. heinäkuuta 2014

Kesäloma: sittenkin Ranskassa!

Hei vaan minunkin puolestani, pitkästä aikaa! Tämä kesä on mennyt lähes täydellisessä netti- ja sähköpostipimennossa, sillä päätin jo loman alkaessa että en viettäisi perhelomaani kännykkä tai iPad kädessä. Kun sormet alkoivat kuitenkin mökillä syyhytä, oli hyvä huomata, että mökillä eivät yhteydet riitä blogipostauksen tekemiseen. ;) Niin sitä sitten meni lähes koko kesäloma, ilman nettiä ja muita virikkeitä.
Tänäkin kesänä päädyimme sitten viettämään loppulomaa Etelä-Ranskassa. Alkukesän sää näytti niin surkealta, että päätimme lopulta ottaa lennot Nizzaan ja etsiä taloa vielä viime tingassa. Löysimme kuin löysimmekin ihanan villan Mouginsista, läheltä Cannesia ja keskeltä Rivieran vuoristomaisemaa. Tämä oli nyt perheemme kolmas kesä putkeen näissä maisemissa. Tutut paikat luovat lomalle kodikkaan tunnelman, ja lasten kanssa matkatessa on helpottavaa tietää, miten mikäkin toimii. Tulemme varmasti tulevaisuudessa käymään myös muissakin kesälomakohteissa, mutta tällä hetkellä tämä konsepti toimii meille loistavasti.

Mougins on tunnettu etenkin taiteilija- ja ravintolakaupunkina. Tällä kertaa jätimme gourmet-elämykset väliin, mutta sen sijaan kävimme sitäkin enemmän taidegallerioissa ja -museoissa. Tiedän - pienten lasten kanssa rentouttavat taide-elämykset ovat harvassa, mutta jostain syystä lapset viihtyivät etenkin Mouginsin klassisten taiteiden museossa. MACM eli Musee d'art classique de Mougins on juuri sopivan kokoinen lapsille, jotta he jaksavat edes jokseenkin keskittyä Kleineihin, Chagalleihin ja Hirsteihin.
Tyttö ja Venukset.
Museossa on vain neljä kapeaa kerrosta, ja joka kerroksella on oma teemansa. Poika vaikuttui ylimmän kerroksen haarniskoista ja miekoista, tyttöä miellytti etenkin Warholin tulkinta Venuksesta. Olisiko syynä yhdennköisyys pienen merenneidon Arielin kanssa...?! ;)
Museossa on nimensä mukaisesti teemana klassiset taiteet. Museossa on niin egyptiläisiä sarcofageja, roomalaisia patsaita kuin tuoreempienkin taiteilijoiden näkemyksiä muun muassa kreikkalaisista ja roomalaisista myyteistä. Rajattu teema toimi mielestäni erittäin hyvin.


Valokuvataiteen ystävänä olin myös iloinen, että Mouginsissa järjestettiin tästä yllä olevasta "pussauskuvastaan" tunnetun Robert Doisneaun näyttely. Doisneau kuvasi paljon ranskalaista elämää ja pysähtyneitä, varastettuja hetkiä ihmisten elämästä. Näyttely on ilmainen ja sinne kannattaa piipahtaa mikäli olet Mouginsissa tänä kesänä. Näyttely päättyy syyskuussa.


Minä ja loma-look. Hymy taisi jäädä kiinni kameran linssiin. ;)
Todellista taidetta oli myös se pakkausoperaatio, mikä edelsi matkaamme. Matkustimme nimittäin vain yhdellä matkalaukulla (joka mahtuisi myös käsimatkatavaroihin!). Halusin kokeilla, miten vähällä lomavaatetuksella oikeastaan tuleekaan toimeen, ja onnistuin! Olin valinnut mukaani shortsit (yllä), silkkitopin (yllä), valkoisen pellavatopin sekä yhden tummansinisen t-paidan. Lisäksi  vain uimapuku, rannalle kaftaani ja kahdet sandaalit sekä illaksi tummansininen mekko. That's it! Näissä Massimo Duttin shortseissa viihdyinkin sitten koko viikon - vain toppeja vaihtelin. Neuletta en tarvinnut kertaakaan, enkä mitään muutakaan pidempää.

Jatkan vielä lomatunnelmissa seuraavassakin postauksessa - sillä kertaa Valbonnessa ja rannalla Antibesissa. Au revoir! Nyt ulos nauttimaan helteestä.... :)

MarjoEi kommentteja:

Lähetä kommentti