lauantai 31. toukokuuta 2014

Vapaapäivä = siivouspäivä

Vietimme eilisen perjantain vapaapäivällä ja ohjelmassa oli kevätsiivous. Kaikki matot kannettiin ulos, lattiat pestiin ja kaapit kuurattiin viimeisen päälle. Koti olikin suursiivouksen tarpeessa. Pitäisi kaiketi useamminkin tehdä vastaava operaatio. Täytynee paljastaa tässä yhteydessä, että tulen imuroidessa AINA kiukkuiseksi, koska imuri ei tottele minua. Johto on kireällä (kuten myös imuroijan pinna!), letku solmussa ja imuri liikkuu huonosti. Tämä homma on siis parasta tehdä yksin ollessa, jotta muiden korvat säästyvät voimasanoilta. Suursiivoukseen ei kaksin onneksi tuhraantunut muutamaa tuntia pidempään, mutta kylläpä olin poikki urakan jälkeen! Yllätykseksi, jopa itselleni, jaksoin raahautua pikaiselle juoksulenkille illalla. Toimi palautteluna päivän uurastukselle. ;)

Vapaapäivän parhaimpia puolia on myös se, että voi pukeutua bf-farkkuihin. Töihin en niitä viitsi laittaa, vaikka välillä suhteellisen rennosti sinne pukeudunkin. Tässä siis viileän vapaapäivän asu.


Farkut H&M, pusero Lindex, silkkihuivi Cartier (vintage), nahkatakki Asos, ballerinat Jotkut italialaiset
Mikä on inhokkihommasi siivouksessa vai tykkäätkö kaikesta?
Mukavaa lauantaita ja onnea ammattiin valmistuville, ylioppilaille ja kesälaitumille kirmaaville koululaisille!
Miia

2 kommenttia:

 1. Mä inhon imurointia ja ratkaisuni siihen on se, että en imuroi. Tai no, imuroin matot joskus. Mä moppaan lattiat lankamopilla ja siitä tulevat roskat kerään rikkalapiolla ja harjalla. Sitten vielä puhdistan lattiat levymopilla, jossa mikrokuituliina. Sohvat imuroin joskus, mutta usein käytän ihan tarraharjaa... Keittiön lattian lakaisen aina, kun on syöty. Näillä olen pärjännyt 2x lemmikin kanssa. Ooet ehkä huomannut, ettei ammattilaisetkaan käytä imuria. Se on tarpeeton. Matotkin voisi pelkästään harjata ulkona. Mä päädyin tähän, kun hiffasin, että todellakin inhoan imuroimista. Nyt todella tykkään siivoamisesta ja teen sitä useammin, kun aiemmin. Siivoikseen menee kolmiossa maks tunti, kun pyyhin pölyt, lattiat ja pesen kylppörit. Keittiön yritän pitää perussiistinä koko ajan. T. Iines

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Hienoa, etten ole imuri-inhoni kanssa yksin. Meillä on hyvä ja tehokas imuri (Dyson siis), joten siivousjälki sen kanssa on hyvää, mutta oikeassa olet, että ilmankin pärjää. Minäkin pidän siivoamisesta, koska pidän siististä kodista. Yksin asuessa kotini oli aina aikalailla tip top, mutta lasten myötä olen oppinut joustamaan.
   Miia

   Poista