maanantai 26. toukokuuta 2014

Pariisin vinkki: Le Marais

Beautiful roses through a window in a Marais gallery.
Vanhana Pariisin kävijänä olen siinä mielessä outolintu, etten ole aiemmin käynyt Marais'n kaupunginosassa. Ajattelin aina, että se olisi jotenkin syrjässä, kunnes tajusin vilkaista karttaa. D'oh! Siinähän se on, aivan keskustan tuntumassa!

Capoeira dancers? Bongos?! Where are we, again?!
Ensinäkemältä, kun saavuimme kaunpunginosaan Les Hallesin kautta, alueesta tuli mieleen Camden Lontoossa. Vietin 90-luvulla LUVATTOMAN paljon aikaa Camdenissä. Vuonna -95 elettiin vahvaa Britpopin kultakautta, ja sehän oli nimenmaan tuo musiikki, mikä minut ylipäätään kaupunkiin ajoi... Britpop-skene kulminoitui Pohjois-Lontooseen ja Camdeniin. Päivät väänsin sandwicheja Pret-a-Mangerissa, ja illat tiirailin muusikkoja The Good Mixer -pubissa. Kun sitten saavuimme Marais'hin, nämä ajat tulivat hetkeksi mieleeni kuin eilinen päivä. Capoeira-tanssijat ja bongorummut kadulla terästivät tunnetta.


Muistelot päättyivät nopeasti, kun pääsimme syvemmälle Marais'n syövereihin ja kiinni paikan tunnelmaan. Nautimme boheemista fiiliksestä kierrellen kahviloita ja gallerioita. Marais'ssa minulle tuli ehkä ensimmäistä kertaa elämässäni olo, että ollapa muotikuvaaja tai paparazzi! Niin hyvin pukeutuneita ihmisiä tuolla pyöri fillareineen. En vain kehdannut napsia heistä kuvia, ja nyt se harmittaa... Trend alert sekä miehille että naisille: käärityt housunpuntit ja valkoiset kangaslenkkarit!


Ja nyt mahtava vinkki. Kannattaa ehdottomasti poiketa drinkeillä Candelariassa Marais'ssa. Huiput drinkit, chilli tunnelma ja erityismaininta: erittäin hyvä musiikki. Olimme Candelariassa "alkudrinkillä", mutta koska drinkit olivat niin hyviä ja ilmapiiri viihtyisä, alkudrinkki venyi toiseen sekä herkullisiin guacamole-nachoihin. Rakastan hyvää guacamolea!

Guacamole and nachos. And drinks. Perfection.
Candelariassa saa myös ruokaa, lähinnä erilailla höystettyjä tacoja. Candelarian baari sijaitsee kapean ravintolan takana, ja sinne pääsee erillisestä ovesta baaritiskin päästä. Rohkeasti vaan jonon ohi siis! Paikka on paikallisten keskuudessa erittäin suosittu, ja varsinkin ruokaa joutuu jonottamaan. Myös baarin puolelle voi ilmeisesti tehdä pöytävarauksen, mutta me vain kävelimme sisään sillä kello oli vasta niin vähän.

Candelaria entrance. The bar is through the restaurant, at the back.
Cheers! Kippis!
Ilta jatkui illallisella bistrossa nimeltä Au Bascou. Bistrossa tarjoillaan baskiruokaa, ja etenkin maukkaat ravut jäivät mieleeni. Olin tässä vaiheessa jo niin nälkäinen, että en huomannut edes ottaa valokuvia. Mutta jos olet matkalla Pariisiin tänä kesänä, suosittelen ihanaa vetelehtimistä Marais'ssa. Itselläni moni asia jäi vielä hampaankoloon, kuten ne tyylikkäät ihmiset, rohkeus tarttua kameraan sekä ihastuttavista vaateputiikeista esimerkiksi Isabel Marantin liike. Monta hyvää syytä siis palata takaisin!

Marjo x

I have to return to Paris for one more post as I believe Le Marais, which I'd nevere visited before, deserves its own posting. At first sight, when we arrived in the area through Les Halles, I thought I was back in Camden in London in the 90s. :) I spent a ridiculous amount of time in Camden back in the day, drinking at the Good Mixer pub and enjoying the blooming Britpop scene... In the Marais, I was taken back there for a bit as there were stalls selling band t shirts, people playing bongos, capoiera dancers... My thougths quickly changed though as we walked deeper into the Marais Proper. It was lovely, nicely bohemian and with very, VERY stylish people. And now the great tip: Candelaria. Candelaria is a bar/restaurant, the bar being at the back of the restaurant. You get the loveliest drinks, the best atmosphere and the grooviest music! We enjoyed every minute of it. Worth a visit is also the bistro Au Bascou. They serve Basque food, and I remember the king prawns being particularly tasty. Unfortunately I was so hungy that I forgot to take any photos. Next time I will be braver with my photo taking in every aspect as I regret I didn't take any street photos of the super stylish Parisians in the Marais.... Have a lovely week everyone!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti