maanantai 29. kesäkuuta 2015

Pikapyrähdys Rivieralle

Tein viikonloppuna pikapyrähdyksen Ranskan Rivieralle. Vierailin nimittäin Lartiquen valokuvanäyttelyssä Turun Taidemuseossa.


Jacques Henri Lartique on saanut vangittua Rivieran tunnelman kuviinsa upealla tavalla. Mikä hienointa, kuvat eivät tuntuneet lainkaan vanhanaikaisilta, vaikka ne on otettu 1920 - 1950 -luvuilla. Toki pukeutumis- ja hiustyylit ovat vuosien saatossa muuttuneet, mutta tyylikkyys säilyy, ja se välittyi myös näyttelyn kuvista.




Näyttely on ehdottomasti käymisen arvoinen. Mikäli Turun Taidemuseo ei entuudestaan ole tuttu, kannattaa paikalle mennä jo pelkän kauniin rakennuksen vuoksi. Museo sijaitsee mäen päällä ja sen rappusilta avautuu näkymä Aurajoen suuntaan. Viereisen Puolalanpuiston laidalla on paljon kauniita taloja, jotka kannattaa tsekata samalla reissulla.


Vappuaattona kuvan mäki on täynnä ihmisiä, jotka painavat ylioppilaslakin yhtäaikaa päähänsä klo 18.00. Hauska perinne, jota kaipaan joka vappu nyt, kun asun Helsingissä.

Minulla oli ylläni (taas!) alkukesän suosikkifarkut ja teräväkärkiset avokkaat. Näiden lisäksi valkoinen paitapusero ja hiukan konjakinruskeaa. Kesäasu ei muuta tarvitsekaan.



Näyttely oli mukavaa lämmittelyä lähestyvää lomamatkaa silmällä pitäen. Tällä kertaa suuntaamme Rivieran lisäksi Italiaan, Piemonteen ja Toscanaan. Lomakuumetta on jo havaittavissa, myönnetään!
Miia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti