sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Menossa: Fashion-kirppis

Hanna Gullichsen järjestää jälleen 22.11. Fashion-kirppiksen ja sen pitopaikkana on tällä kertaa ravintola Pompier. Myös Helsinki Chic on mukana! Tulkaa ostoksille, ilmoittelemme tarkemmin aiheesta lähiaikoina ja tässä myös tapahtuman Facebook-linkki.


Olemme Miian kanssa myyneet ennenkin vaatteitamme yhdessä,  muun muassa Kaivarin Kanuunassa. Kätevää Kaivarissa on se, että siellä voi maksaa pankkikortilla. Kuka ikinä muistaa ottaa tarpeeksi käteistä mukaan kirppiksille? En minä ainakaan. Kaivarin systeemi vain muuten on todella vaikea, sillä siellä pitää melkein päivittäin käydä keräilemässä toisten pöydille kerääntyneitä tavaroitaan sekä tyhjentämässä myytyjen vaatteiden hintalaput. Ellei hintalappuja käy itse keräämässä pois, myyntivoittojen jakaminen ystävien kesken on lähes mahdotonta, sillä hintalaput heitetään pois parin päivän säilytyksen jälkeen. Kassasta saa tietää vain sinä päivänä myytyjen tuotteiden kokonaisarvon, ei tuotteita eriteltynä. Tämä on mielestämme aika vaivalloinen systeemi, ja olemmekin kuumeisesti etsineet jotain toista, vähän paremmin toimivaa kirppiskonseptia Helsingistä. Kiinnostuimme juuri Vallilan Stoorista ja aiommekin viedä sinne vaatteitamme, mutta ensin suuntaamme iloisesti kohti Fashion-kirppistä. Satutteko muuten tietämään hyviä kirppiksiä Helsingissä?


Niin ikään pieneksi jääneet lastenvaatteet menevät meillä kierrätykseen joko kirppisten tai Facebookin suljettujen ryhmien kautta. Olen huomannut, että etenkin Lauttasaaressa toimiva suljettu kierrätysryhmä on erittäin toimiva pikkuisten vaatteiden myymiseen lähiseudun perheille. Pitää vain jaksaa kuvata vaatteet Facebookin ja hinnoitella maltilla. Ja avot! Äidit polkaisevat melkein samalta istumalta kokeilemaan ja katsomaan vaatteita meille kotiin, ja antavat rahat käteen siinä samalla. Maailman kätevin tapa päästä eroon pieneksi käyneistä vaatteista! Ja kaupan päälle saa hyvän mielen, kun tietää jonkun naapuritalon pikkuisen pian tepastelevan meidän lasten töppösissä tai haalareissa puistossa.


Vaikka tykkään myydä vaatteitani eteenpäin, en kuitenkaan ole kauhean ahkera käytettyjen vaatteiden ostaja. Muutamia poikkeuksiakin on, nimittäin tämä kuvissa esiintyvä parkani. Joka sekään ei varsinaisesti ole kirppislöytö vaan työkaverini vanha takki! En edelleenkään ymmärrä, miksi hän halusi luopua tästä Whyredin lämpimästä parkasta täysin ilmaiseksi, mutta en aio kiistelläkään asiasta. Olen vain iloinen, että sain näin ihanan takin juuri silloin, kun ilma kääntyi jäätäväksi ja tajusin parkan mentävän aukon takkivalikoimissani. Tämä on juuri sitä kirppisten ja kierrätysten parasta antia: hyvä mieli kaikille osapuolille.

Olisi kiva nähdä teitä Fashion-kirppiksellä parin viikon päästä!

Rentouttavaa sunnuntaita! t. Marjo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti