perjantai 19. syyskuuta 2014

Tallinna pääsi yllättämään

Taisin ohimennen mainita, että kävin viime viikolla työmatkalla Tallinassa. Meillä oli vain pieni hetki vapaa-aikaa ja minä käytin sen kaupungilla pyörähtämiseen. Mielessäni oli Ivo Nikkolon liike, joka oli yllättänyt minut positiivisesti edellisellä käynnillä 1,5 vuotta aiemmin. Tätä ennen olin aina käynyt vain Viru-keskuksen liikkeessä, mutta se ei mielestäni vastaa tarjonnaltaan vanhankaupungin pääliikettä. Suosittelen suuntaamaan sinne, mikäli merkin vaatteet kiinnostavat.


En onnistunut poistumaan tyhjin käsin tälläkään kertaa vaan mukaani tarttui kaksi hametta. Näistä toisen löysin myyjän avustuksella ja täytyy todeta, että hyvä näin. Hame suorastaan huutaa nimeäni.

Koska aikaa oli niukalti, jouduin suuntaamaan Ivo Nikkololla käynnin jälkeen jo kohti Viru-keskusta, josta oli määrä jatkaa eteenpäin. Matkalla bongasin liikkeen nimeltä Nude, jossa myydään muun muassa Guccia ja Dolce & Gabbanaa. Liike sijaitsee Suur-Karjan ja Pärnu maanteen kulmassa.

Virukeskuksessa minua odotti aikamoinen yllätys, Kun bongasin sieltä Massimo Duttin liikkeen! Olen ollut asiasta autuaan tietämätön. Ehdin hädin tuskin käydä liikkeessä sisällä, joten ostokset jäivät tällä erää tekemättä. Tilanne korjaantuu aivan helposti seuraavalla Tallinnan matkalla.

Näyteikkunan takki - aah!
Jäin pohtimaan reissun jälkeen, että ohittaakohan Tallinnan jo kohta Helsingin ostosmahdollisuuksillaan?

Loppuun suositus, mikäli olet suuntamassa Tallinnaan kuukauden sisällä. Kumussa on virolaisen Raul Meelin näyttely 12.10. saakka edellä ja se on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Toki myös rakennus on jo itsessään nähtävyys. Kadriorgin puistosta puhumattakaan.

Kumun aula
Presidentinlinna
Tallinna pääsi yllättämään monin tavoin. Tämän myötä vahvistui ajatus siitä, että kaupunkiin on päästävä pian uudelleen ja siellä on vietettävä vähintään pari yötä. Haluaisin tutustua muun muassa Telliskiven alueeseen, josta on puhuttu paljon viime aikoina.

Tykkäätkö sinä Tallinnasta vai onko se mielestäsi liian nähty?

Viikon viimeinen työpäivä on taas käsillä. Enkä valita.
Miia

6 kommenttia:

 1. Vanhan kaupungin liike on tosiaan parempi kuin Viru-keskuksen myymälä. Ivo Nikkolo (ja koko Baltika Group) on asiakkaani, juuri eilen katselimme kankaita Pariisissa messuilla ensi syksyn kokoelmiin Ivo Nikkolon suunnittelijan kanssa. Hyvää tavaraa on siis tulossa ensi syksynäkin!

  Tallinnassa tuntuu olevan aina jotain uutta ja se sopii hyvin päivän, kahden shoppailu-, kulttuuri- ja ruokamatkalle.


  Telliskivi on minulle tuttu alue, koska eräällä asiakkaallani oli siellä aiemmin toimisto. Vasta pari viikkoa sitten kuitenkin kävin F-Hooneessa ensi kertaa syömässä (enkä pettynyt). En yleensä ehdi syömään tai ostoksille työmatkoilla Tallinnassa, mutta nyt olen tämän syksyn työmatkoilla ottanut suosiolla paluun myöhäisemmällä laivalla ja kerennyt ainakin syömään Tallinnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hauska kuulla "paljastuksia" tulevasta mallistosta! ;)
   Tallinna uudistuu tosiaan koko ajan. Aika hauska itse asiassa näin satunnaisen kävijän silmin.
   Mukavaa viikonloppua, Lumo!
   Miia

   Poista
 2. Tallinna on kiva kaupunki mielestäni, nyt on ollut parin vuoden tauko, ettei ole tullut käytyä, mutta nyt on liput printattuna parin päivän reissulle nyt lokakuussa :-). Ivo Nikkolo on listalla ja täytyypä kurkata Massimo Duttiakin, tosin en ole aikaisemmin löytänyt ko. merkin liikkeistä oikein mitään minulle sopivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista ja ennen kaikkea hauskaa matkaa! Tule kertomaan matkan jälkeen, teitkö hyviä löytöjä. :)
   Miia

   Poista
 3. Tallinna on kaikkea muuta kuin nähty! Aivan loistopaikka päiväpiipahdukselle tai viikonloppureissulle (aah, hotel Telegraaf on kiva!). Ivo Nikkolo se vaan porskuttaa, 90-luvun pari viimeistä vuotta olin töissä Ivon bleisereiden kävelevä mainos ja luuhasin tuolla vanh.kaup.liikkeessä vähän väliä. Pitäisiköhän aloittaa taas Ivo-kausi (mutta ei bleisereillä). Turisin elo-syyskuun postauksissa yhdestä kivasta Tallinnan ravintolasta ja (totta kai!) Massimosta. Löytyvät tuolta 25.8. eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin samaa mieltä kanssasi!
   Anna ihmeessä Ivolle mahdollisuus. :) Joukossa on helmiä, vaikkei kaikki uppoaisikaan.
   Täytyykin poiketa blogissasi lukemassa Tallinnan postaus.
   Miia

   Poista