lauantai 1. elokuuta 2015

Yksi loma, kolme kohdetta

Tämän kesän lomamme koostui kolmesta kohteesta, joista kaksi sijaitsi Italiassa ja yksi Ranskassa. Täytyy sanoa, että kokonaisuus toimi mainiosti. Aluksi pelkäsin, että en pysty rentoutumaan, kun paikkaa vaihdetaan useasti, mutta pelkoni osoittautui täysin turhaksi.

Italian Piemonte, Ranskan Riviera ja Toscana erosivat toisistaan, joten välillä tuntuu kuin olisimme olleet kolmella erillisellä lomamatkalla. Piemonten maakunta oli näistä uusi tuttavuus ja ihastuin siihen ikihyviksi.

Alueella tehdään Italian parhaimmat punaviinit, ruoka oli todella hyvää ja matalasesongin vuoksi joka paikassa oli rauhallista. Piemonten alueella turismi painottuu syksyyn.


Olimme Piemontessa neljä yötä ja majoituimme Cascina Meriame -nimisessä majapaikassa. Majoitustoiminnan lisäksi paikkaa pyörittävällä pariskunnalla on myös viinitila.

Cascina Meriame kuvassa keskellä
Piemontesta suuntasimme kohti Ranskaa, tuttua Valbonnen kylää. Meillä oli siellä talo vuokrattuna aivan kylän keskustasta yhdessä Marjon perheen kanssa. 

Olipa mukava palata Valbonneen parin vuoden tauon jälkeen. Ymmärrän hyvin, miksi niin moni menettää sydämensä Rivieralle ja matkustaa sinne vuodesta toiseen. Jo loman aikana aloin haaveilla uudesta matkasta sinne, mutta tällä kertaa vain aikuisten kesken.


Ranskassa vietetyn viikon jälkeen oli taas aika suunnata kohti Italiaa. Loman pisin ajomatka osui tähän kohtaan, noin kuutisen tuntia. Matkaa väritti tytön yllättävä pahoinvointikohtaus (syy jäi epäselväksi), mutta onneksi nämä haasteet ajoittuivat vain viimeisille parille tunnille. Kuuden tunnin ajomatka, oksenteleva lapsi ja parituntinen ruokakaupan etsintä Toscanan päässä olivat yhdelle päivälle ehkä pikkuisen liikaa, mutta perillä tämä unohtui pian. Majapaikkamme Castello di Gabbiano oli upea, matkanteon väärti.


Älä välitä hyttysverkosta vaan keskity maisemaan

Summa summarum, kolme erilaista kohdetta sisältänyt lomamatka oli toimiva eikä estänyt tällaista stressierkkiäkään rentoutumasta. Oli mukavaa, että viikon ajan niin aikuisilla kuin lapsillakin oli ikäistään seuraa, mutta osan aikaa oli myös mukava olla ihan vaan omalla porukalla. Mitä isommiksi lapset kasvavat, sitä vaivattomammaksi matkanteko käy. Kovin pienten kanssa ei välttämättä ole mielekästä istua tuntikausia autossa.

Luvassa on vielä lisää postauksia matkalta, muun muassa molemmista Italian majapaikoistamme. Molemmat ansaitsevat sen.

Mukavaa elokuun ensimmäistä! Miia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti