maanantai 17. elokuuta 2015

Lasi baroloa - kyllä kiitos!

Palataanpa vielä hetkeksi lomatunnelmiin arjen aherruksen keskellä. Lensimme tosiaan Milanoon, mistä nappasimme vuokra-auton alle ja suuntasimme nokan kohti ensimmäistä majapaikkaa. Ensimmäinen kohteemme Italian Piemontessa sijaitsi reilun parin tunnin ajomatkan päässä Linaten lentokentältä. Olin löytänyt majapaikkamme Cascina Meriamen Agriturismo.it -sivustolta, mutta lopullisen varauksen tein Bookingin kautta.


Cascina Meriame sijaitsee Barolon alueella ja paikan omistajilla on myös viinitila. Heti ensimmäisenä iltana pääsimme iloksemme maistelemaan Paolo Manzonen viinejä, kun he järjestivät viininmaistiaiset asukkaille. Mikäs sen mukavampi tapa aloittaa lomaa Italiassa? Cascina Meriame oli todella viihtyisä, pieni majapaikka kauniilla paikalla. Huoneemme oli puhdas, tilava ja viihtyisä. Kuvia selatessani huomasin, että suurimman vaikutuksen minuun oli selvästi tehnyt kylpyhuone, jos kuvien määrään on uskominen. Ravintolaa heillä ei ole, mutta aamiainen on onneksi tarjolla.

Cascina Meriamen naapurissa asuu myös eräs suomalainen. Kutsusta pääsimme tutustumaan heidän tilaansa ja nappasimme samalla yhden tuliaisen kotiin tuomisiksi.


Läheinen Alba on lähialueen suurin kaupunki ja ns. Slow foodin keskus. Kaupungissa on varsin paljon liikkeitä ja ennen kaikkea useita ilmeisen hyviä ravintoloita. Me emme tällä kertaa käyneet Albassa saakka illallisella. Löysin muuten sattumalta kaupungista Missonin tehtaanmyymälän, jossa oli varsin hyvät valikoimat ja hinnat noin 70-80 prosenttia normaalihintoja edullisemmat. Päädyin ostamaan uudet kylpypyyhkeet kotiin, kun niille oli joka tapauksessa tarvetta.


Ruoka oli Piemontessa taivaallisen hyvää. Jo se on yksistään riittävä syy matkustaa sinne. Ravintoloissa on tarjolla pääpiirteissään samoja, alueen perinteisiä ruokia. Meno oli mukavan rentoa. Suosittelen poikkeamaan Centro Storico -nimisessä ravintolassa Serralunga D´Alban kylään eksyessänne. Ravintolan viinivalikoima ansaitsee erityismaininnan.

Kuumuudesta johtuen jätimme Torinossa käynnin väliin ja keskityimme syömään hyvin lähialueen kylissä. Tämä oli paras ratkaisu niin lapsille kuin aikuisillekin. Seuraavalla kerralla jotain muuta. Lämpimästi suosittelen vierailemaan Piemontessa ja valitsemaan majapaikaksi jonkun useista agriturismo -paikoista.

Mukavaa maanantaita - nautitaan kesäsäästä! Miia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti