torstai 2. tammikuuta 2014

Tämä Poika


Tämä poika täyttää sunnuntaina kaksi vuotta. Poikaamme on syntymästä asti siunattu kovalla äänellä, paksulla tukalla ja noin kuukauden iästä alkaen aseista riisuvalla, valloittavalla hymyllä. Poika on kahden ensimmäisen vuotensa aikana oppinut yhtä sun toista. Poika osaa kiipeillä korkealle ylös, ja joskus jopa kiivetä sieltä itse alas. Usein tässä tarvitaan vielä vanhemman apua, ja koska poika ei kuitenkaan ole täysin rämäpää, hän toteaa hyvissä ajoin: "Putoo!"


Poika osaa kommunikoida jo lähes täysin ymmärrettävästi puhumalla, joskus väläyttäen kolmesanaisia lauseita, joskus möykkäämällä epämääräisesti. Pojalla on selvästi vahva oma tahto. Hän rakastaa näyttävästi ja kovaa, ja vaatii yhtä lailla paljon huomiota. Aamun alkajaisiksi poika moiskauttaa suuren, märän pusun ja sanoo: "Äiti akkaa!" (lue: äiti rakastaa). Poika osaa myös piirtää värikkäitä söheröitä ja potkia palloa ketterästi. Mieheni mielestä poika heittää jo nyt palloa paremmin kuin äitinsä. ;)

 
Poika osaa myös hiljentyä. Usein hän makaa sohvalla tuijotellen kattoon, tai nappaa käsiinsä mukavan lukuromaanin. Isosiskonsa kanssa poika leikkii jo aika mukavasti, ja yhä useammin saan todeta heidän leikkivän yhdessä. Isosisko toimii tarinanikkarina ja ohjaajana, ja pikkuveli toteuttaa roolityötään niin hyvin kuin osaa.


Luonteeltaan poika on esiintyjä. Showman. Hän suorastaan viihtyy estradilla. Päiväkodin joulujuhlassa poika oli ensimmäisenä lavalla, ja esitti kaikki leikit keskilattialla huolimatta siitä, kuuluiko se koreografiaan vai ei. Useimmiten ei kuulunut.


Poika rakastaa musiikkia ja musisointia. Pojan laulurepertuaariin kuuluvat "Tuiki tuiki ättönen", "Akkoo Kuuta" (Jaakko-kulta) sekä "Paao onnee aa-aa" (Paljon onnea vaan). Ensimmäinen kolmisanainen lause, jonka itse kuulin pojan suusta oli "M. soittaa kitajaa." Oma leikkikitarani on pojalta saanut jo sen verran kovaa kyytiä, että osaanpa aavistaa, mitä pojan lahjapaketista löytyy sunnuntaina. Onnea kaikille muillekin tänä vuonna 2v. täyttäville ja heidän vanhemmilleen! 

Marjo x

Sorry for the delayed English translation to this post! As you can tell by the pics, it's all about the Boy. Our Boy turns two this Sunday. He's been blessed with a wavy, thick hair, a very loud voice and the most disarming, charming smile ever. In his first two years the Boy has learned a thing or two. He talks, mostly completely understandable Finnish and he can already manage three worded sentences. Each morning he awards me with a huge, snotty kiss and says: "äiti akkaa" ("mum 'oves" (mum loves). He loves climbing, kicking a ball, throwing a ball (my husband says he already does it better than his mum...), playing a toy guitar and playing with his big sister. The Boy is an entertainer! At his daycare Christmas party he performed all the songs in the middle of the floor, dancing and singing whether it was required or not. Mostly it wasn't. He loves being the center of attention. He demands attention, but is also very sharing and affectionate. Lovely little boy. And nearly two! Congratulations to all the other little ones as well who turn two this year! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti